08-12 81 30 30          

Miljö


Vi lägger högsta vikt vid att barnens omgivning är skapad av giftfria och säkra material. Vi åtar oss att du i vårt sortiment erbjuds produkter som uppfyller dessa krav. Produkterna från insGraf såsom våra möbelkollektioner och skumprodukter är tillverkade på våra egna fabriker inom EU.

Som tillverkare använder vi oss utav de bästa råvarorna och undviker därför hälso- och miljöfarligt material. Naturligtvis utesluter vi produkter som innehåller ftalater och våra produkter som innehåller konstläder är certifierade enligt Öko-tex© Standard 100. Produkterna testas för skadliga ämnen i den miljö de är avsedda att användas i. Alla träprodukter tillverkas med FSC-certifiering vilket innebär att skogsägaren sköter sina skogar på ett ansvarsfullt sätt.

Våra produkter är även CE-märkta och certfierade av TUV som ligger under ID-nummer 0000041067. Produkterna som är GS-märkta står för “testad säkerhet” och intygar att produkterna uppfyller högt ställda säkerhets- och kvalitetskrav. Alla våra produkter är godkända enligt alla väsentliga EU-standarder och EU:s lagstiftning.

insGraf är anslutna till FTI, som är ett ledande företag inom återvinningsbranschen. De ser till så att förpacknignar och tidningar I Sverige samlas in och återvinns.

Våra leveranser sker med PostNord eller DHL som båda har ett certifierat miljöarbete. För att minska energiförbrukningen strävar vi alltid efter att köra med fullastade bilar.

Hälsa och miljö är något vi på insGraf arbetar ständigt med. Det går som en röd tråd genom hela företaget från tillverkning av produkt till leverans till kund. Vi väljer ut transportörer som håller en hög miljöpolicy. Våra kontor inreds med miljövänliga möbler tillverkade i vår egna produktion. Vid köp av förbrukningsmaterial som inte är tillverkat i vår egna produktion väljs Svanen & krav-märkta produkter.

I strävan mot en säker arbetsmiljö är samtliga anställda på insGraf Sverige AB utbildade i första hjälpen och hjärt-lungräddning.